Kurum Tarihçe

25.08.2023 84

Şereflikoçhisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 1993 yılında kurulmuştur.  1993 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Kurumu Kampüsü içerisinde müstakil ve tek katlı bir binada hizmete başlayan kurumumuz yaklaşık 15 yıl bu binada hizmet verdikten sonra binanın fiziksel durumunun ihtiyacı karşılayamaması ve şehir merkezine uzak olması nedeniyle bina değişikliği kararı alınmış ve 30 Nisan 2008 tarihinde şu anda hizmet verdiği Kale Mahallesi Ankara Caddesindeki binasına taşınmıştır. Halen bu binada hizmet vermektedir. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Şereflikoçhisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi okullarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi konusunda müşavirlik ve planlama çalışmaları yapmakta; öğrenci rehberliği ve bireysel psikolojik danışma hizmetleri vermektedir. Kurumumuz özel eğitim hizmetleri kapsamında ise özel eğitim gereksinimi olan öğrenci ve bireylerin gerekli eğitsel değerlendirme ve tanılamalarıyla ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirmektedir.